Naročilnica

Trije projekti Janeza Janše

21.10.2007 |

3 projekti Janeza Janše
23. - 28. okt 2007 / Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana / Slomškova 18

PUPILIJA, PAPA PUPILO PA PUPILČKI – REKONSTRUKCIJA
(REKONSTRUKCIJA: JANEZ JANŠA)
Torek, 23. oktober ob 20. uri

Slavnostna uprizoritev ob posebni nagradi žirije 41. Beograjskega festivala Bitef, za: »reaktualizacijo trajne namere za preizpraševanjem o naravi in mejah gledališča«!
Po predstavi mali koncert zimzelenih pupilijinih pesmi!

»Sodobni Pupilčki niso le medij za prenos pomanjkljivo dokumentiranega performansa izpred skoraj štiridesetih let ali služabniki zgodovinskega dogodka, ki si zasluži še eno priložnost, erm, rekonstrukcijo. S tem, ko se tukaj in zdaj s črnimi kolobarji okrog oči upirajo avtoritetam, postanejo edinstveni organsko-interaktivni stimulatorji  zavedanja o času v katerem živimo.  Ne spomin, pač pa opomin.« (nepodpisano, Delo 27.2.2007)

MISS MOBILE (JANEZ JANŠA)
Četrtek 25. oktobra ob 21:15 / Festival Goli oder

Mednarodno priznana predstava (gostovanja v La Mama (New York), Centre Pompidou (Pariz), ICA (London)) bo prvič po letu 2003 znova na ogled slovenski publiki in sicer na 6. mednarodnem festivalu improvizacije Goli oder!  Tokrat se bo na odru performerju Janezu Janši in slikarju Janezu Janši pridružil tudi multimedijski umetnik Janez Janša.

»Performans mobilne telefonije« Miss Mobile, družabna, v slogu talk showa potekajoča igra za čredo in perfidnega moderatorja, kar Janše samega, je pač dokaz o delovanju sredstev množične hipnoze tudi na predvidoma le malce drugačno od ciljne televizijske publike. Ki se pusti veščemu Janši preštevati in določati po spolu, ki ubogljivo, celo z zanosom, na ukaz dviguje glasovalne lističe in Janši prepusti tudi svoje malike, mobitele s pripadajočimi, drugače tako varovanimi impulzi. (Jaša Kramaršič, Mladina, Ljubljana, 10. junij 2002)

SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE (JANEZ JANŠA)
nedelja 28. oktober ob 20. uri

Premiera gledališke predstave, ki se ukvarja z zvočnimi dimenzijami političnega množičnega besa.

Štirje različni pristopi k prestopanju mej: politični, telesni, časovni in s publiko, ki jih Janez Janša raziskoval in razvijal v dosedanjih manifestacijah projekta Program!, bo združil v enem dejanju s rekonstrukcijo rasističnih demonstracij, ki so se zgodile leta 2006 po nekaterih vaseh v Sloveniji. Performans bo vseboval akcije izvedene tako v gledališču kot v negledaliških kontekstih (cerkev, knjižnica, parlament). V tem delu Janša izvede 3 temeljne elemente vsake umetniške akcije (resničnost, uprizoritev in refleksija) tako da jih vedno medsebojno meša in premeša. 

REZERVACIJE KART ZA VSE DOGODKE:  Samo Gosarič, Maska info: M: 031 768 237/ T: 01 431 53 48 /E: info@maska.si  / Maska Ljubljana / Metelkova 6 / 1000 Ljubljana

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si