Naročilnica

V imenu ljudstva!

27.10.2010 |

Jure Novak, Eclipse, Matjaž Pikalo, Breda Smolnikar, Ive Tabar, Goran Vojnović:

Jure Novak
V IMENU LJUDSTVA!

PONOVITVI:
14.3.2011 ob 20ih, Gledališče GLEJ
15.3.2011 ob 20ih, Gledališče KOPER

 

V imenu ljudstva! se v prvi vrsti posveča pozicijama umetnika in umetniške svobode v sodobnih družbah, kot se kažeta skozi prizmi pravnih in etičnih okvirov umetniškega ustvarjanja. Odpira problematike soočanj pravic ustvarjalca in svobode govora z osebnostnimi in materialnimi pravicami posameznikov ter skupin.
V imenu ljudstva! je poldokumentarna predstava, ki za svoja faktografska izhodišča jemlje dejanska pravna in etična vprašanja umetniške svobode iz bližnje preteklosti; med njimi: sodni cenzuri romanov Pikala in Smolnikarjeve, policijski pregon Vojnovića in odzive javnosti, medijev in institucij na projekte umetniškega tandema Eclipse ter Iva Tabarja.
Projekt V imenu ljudstva preučuje nominalno in dejansko pozicijo moči sodobnega umetnika, procese normaliziranja in prilaščanja umetniškega, (ne)odgovornost umetnika do lastnega dela in odzivov nanj ter poskuša tvoriti podlago za iskreno ustvarjalno pozicijo, ki upošteva svojo umeščenost v družbene strukture moči in norm.

V imenu ljudstva! je del programa Maske, zavoda za založniško in producentsko dejavnost, ki ga finančno podpira Ministrstvo za kulturo RS.
Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010. Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.
Program Gleja finančno podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.
 

svetovnaprestolnicaknjige.jpg kultura_culture.jpg  logo_mol.jpg
 

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si