Naročilnica

Zadnja egoistična predstava

19.11.2006 |

Festival Have U Met Nosti? v Dublinu
6. julij, ob 19.30. uri


Zadnja egoistična predstava zaključuje Bulčev gledališko-raziskovalni projekt No History / Know History. V zadnjem dogodku se avtor vrača k besedilu in dramskemu v gledališču. S tem sklene krog, ki ga je v štirih letih vodil mimo scenskega eksperimenta, sodobnega (postdramskega) gledališča, performansa in vizualnih umetnosti, nazaj k logocentrizmu. Srž dogodka je dramsko besedilo, ki je nastalo po predstavi in ne obratno.

Projekt No History / Know History je Mare Bulc izvajal kot vzporedni projekt študiju gledališke režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Avtor je v tem "samošolanju" raziskoval medij gledališča, področja in strategije na meji med peformansom, gledališčem in vizualno umetnostjo, ter tudi sistem, zgodovino in avtorstvo v umetnosti. Projekt je bil poligon v katerem je Bulc "mislil" postdramsko gledališče in ga prepletal z dramskim gledališčem.

Mare Bulc besedilo, režija, scena, kostum, igra
Nejc Saje video, kamera, fotografija, luč, tehnika
Bojan Senjur oblikovanje
Barbara Hribar izvršna producentka
Producent: Maska Ljubljana
Soproducenti: Lutkovno gledališče Ljubljana, Festival Performa (MKC Maribor)
Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo in raziskovalno dejavnost

Zahvala: Miha Brajnik, Grega Bulc, Sabina Frljak, Alja Kapun, Damir Leventić, Gregor Nartnik, Medea Novak, Igor Remeta, Jasmin Talunčić in Strup produkcija.

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si