Naročilnica

UMETNIŠKE RAZISKAVE V LETU 2011

01.06.2010 |

Nuša Komplet, Eva Nina Lampič, Dani Modrej

Dnevni meni – umetniška raziskava

V letu 2009 smo na Maski začeli s projektom umetniških raziskav, s katerimi želimo mlade ustvarjalce spodbuditi k raziskovalnemu delu in jim omogočiti boljše pogoje za delo. Poglavitno vodilo pa je, da mlade raziskovalce spodbujamo k interdisciplinarnim raziskovalnim konceptom in razvijanju platforme za srečevanja, soočanja in skupno refleksijo izbrane teme.V letošnjem letu smo tako kot prvi raziskovalni projekt mladega avtorja izbrali projekt Eve Nine Lampič pod naslovom Dnevni meni, ki ga je razvijala skupaj z Nušo Komplet in Danijem Modrejem.

»Za gibalo raziskave smo vzeli naključje, ker te prisili, da zaobideš ustaljene smeri in načine delovanja. Razvijati material po naključju pomeni, da se za vsak naslednji korak odločiš neposredno na podlagi prejšnje stopnje, se nanjo spontano odzoveš ter si dopustiš narediti nekaj, kar ni predvidljivo in vnaprej začrtano.
Po razčlenitvi poteka dela se je razjasnilo 11 tem, za katere smo se odločili, da jih vsak obdela na svoj način, da poda svoj osebni pogled na delo. Predmet naše raziskave je tako postala raziskava sama.
«

Svoja dognanja in izluščene teme so pričeli objavljati na blogu http://dnevnimeni.blogspot.si/ z namenom, da odprejo debatno polje – zatorej vabljeni h komentarjem –, ki ga nadgrajujejo s pogovori z izbranimi sogovorniki.
Pogovori potekajo vsak ponedeljek in četrtek v decembru 2011 in v prvi polovici januarja 2012, vsakokrat med 17. in 19. uro.

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si