Naročilnica

ARENA 2010, Festivalski časopis Mladih levov 20. do 30. avgust 2010

ARENA 2010
Festivalski časopis Mladih levov
20. do 30. avgust 2010

logo_arena.jpg

ARENA ŠT. 1

ARENA ŠT. 2

ARENA ŠT. 3

ARENA ŠT. 4

Arena je festivalski časopis Mladih levov, ki ga ustvarjajo mladi pisci, predvsem udeleženci Maskinega Seminarja sodobnih scenskih umetnosti že vrsto let.
Arena je nastala na pobudo zavoda Bunker v sodelovanju s Seminarjem sodobnih scenskih umetnosti pri Maski, zavodu za založniško, kulturno in producentsko dejavnost. Sodelovanje smo v letošnjem letu razširili tudi na spletni portal slovenskega gledališča SiGledal, ki bo z objavami tekstov poskrbel za dodatno in okrepljeno poročanje.

Arena je eksperimentalna platforma, ki presega žanrske okvirje klasičnega pisanja in vzpostavlja teren za poigravanje z novostmi in preizkušanje ustvarjalnega duha svojih piscev. Je samoorganizirana, kolektivna enota, v kateri velja glas enakopravnosti in transparentnosti.

Letošnja Arena bo poleg pokrivanja festivalskega dogajanja skušala odpreti teoretski premislek o določenih temah in formatih ter predstaviti žanrsko razgibanost in stilsko raznolikost tekstov oziroma prispevkov, ki bo ustvarjala štiri različne, v dialogu skovane uredniške pristope.

Areno 2010 sestavljajo: Andreja Kopač, Domen Šega, Irena Plešivčnik, Jasmina Založnik, Kaja Cencelj, Katja Čičigoj, Lena Gregorič, Maja Kalafatič, Nika Arhar, Nina Jan, Petra Hrovatin (oblikovanje), Pia Brezavšček, Saša Rakef, Simona Hamer, Špela Drnovšek Zorko, Špela Petrič, Urška Boljkovac (foto), Urška Lučka Novak in Zoran Srdič (strip).

V času festivala bodo nastale 4 številke časopisa in sicer:
20. avgusta, 23. avgusta, 26. avgusta in 30. avgusta 2010.

Časopis bo na voljo v papirni obliki na festivalskih prizoriščih in v elektronski obliki na spletnih straneh:
www.maska.si
www.bunker.si
www.sigledal.org

Vabimo k branju!

sigledal.png    bunker_logo.gif

 

 

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si