Naročilnica

DRAMATURGIJA PLESA – DRAMATURŠKO SVETOVANJE

19.04.2009 |
DRAMATURGIJA PLESA
od 23. oktobra do 26. oktobra 2009

V okviru projekta Dramaturgija plesa pripravljamo tridnevno dramaturško svetovanje z mednarodnimi strokovnjaki s področja sodobnih scenskih umetnosti. Namenjeno je avtorjem in skupinam, ki si želijo ustvarjalnega, dinamičnega in kritičnega pogovora o umetniških procesih in odločitvah. Svetovanje predstavlja možnost, da se avtorji predstave skupaj s sodelavci srečajo s strokovnjaki in stopijo z njimi v odprt in kritičen dialog o dramaturških vprašanjih, ki se porajajo med ustvrajalnim procesom.

Izvajali ga bodo:
- Elke van Campenhout, dramaturginja in raziskovalka na področju umetnosti. Bila je odgovorna urednica bruseljskega časopisa sodobnih scenskih umetnosti Etcetera. Od leta 2003 dela kot samostojna dramaturginja in kustosinja na številnih projektih, od leta 2005 pa poučuje Umetniško kritiko na Univerzi v Antwerpnu, na oddelku Gledališke znanosti. Je vodja eksperimentalnega podiplomskega študija APT (Advanced Performance Training).

- Ivana Ivković, dramaturginja, članica uredniškega odbora Frakcija - časopisa za scenske umetnosti. Je glavna koordinatorka projekta Zagreb – Kulturni kapital Evrope 3000. Kot dramaturginja sodeluje z dvema zagrebškima neodvisnima skupinama - oour in BADco.

- Toni Cots je koreograf, igralec in vodja centra scenskih umetnosti l'animal a l'esquena. Več let je bil član gledališča Eugenia Barba iz Odina. Je specialist za azijsko gledališče.


Svetovanje je delovne narave in je namenjeno dialogu o umetniškem procesu, konceptualnih vprašanjih in problemih povezanih z nastajanjem predstave.

Za dodatne informacije in prijavo na intenzivno dramaturško svetovanje se obrnite na Jasmino Založnik na elektronski naslov: jasmina.zaloznik@maska.si

Prijava naj vsebuje opis projekta in življenjepis, oboje v angleškem jeziku.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest!

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si