Naročilnica

..Patrick Primavesi

Patrick Primavesi
POSREDOVANJE GEST; SITUACIJA IN INTERVENCIJA V RADIJSKIH PERFORMANSIH SKUPINE LIGNA

24. januar 2011 ob 19.00
Cankarjev dom M3/4, Prešernova 10, 1000 Ljubljana

Prenašanje gest.
Situacija in intervencija v radijskih performansih skupine LIGNA
Dispozitiv, ki se je nekoč imenoval 'javna sfera', se je neverjetno spremenil: mesta, ki so prej štela za javna, so privatizirana, nadzorujejo jih kamere in varnostniki glede na bolj ali manj vidna pravila obnašanja.
Produkcije LIGNA (berlinske skupine performerjev in radijskih umetnikov), ki reflektirajo ta razvoj, organizirajo intervencije, situacije širjenja. Udeležence povabijo, da izvajajo gibe in geste po navodilih, ki jih prenašajo po prenosnih radijskih oddajnikih: scenarije za revolucionarno (ali vsaj nepravilno) obnašanje v nakupovalnih središčih, na železniških postajah, trgih itd. Predavanje bo obravnavalo te scenarije, njihovo zmožnost, da izvajajo dispozitiv družbe nadzora in tudi da ga zmotijo.

Patrick Primavesi je profesor teorije gledališča na Univerzi v Leipzigu. Njegova biografija vključuje dramaturško delo, delo asistenta z nemškimi gledališči (med njimi: Einar Schleef, William Forsythe, The Opera, The Tat ...). Skupaj s Hansem-Thies Lehmannom je sooblikoval podiplomski študij dramaturgije. V raziskovalnih projektih se posveča povezavam in odnosom med rituali, festivali, javno sfero, gledališčem kot oblikami kulturnih praks. Objavlja eseje na temo sodobnega gledališča in performansa, še posebej Bertolta Brechta, Heinerja Müllerja, Roberta Wilsona.

patrickprimavesi.jpg

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si