Naročilnica

Seminar sodobnih scenskih umetnosti 2008/2009

18.08.2008 | Maska in Cankarjev dom napovedujeta Refleksija sodobne umetnosti Seminar sodobnih scenskih umetnosti VIII. Študijsko leto 2008 / 2009

Vabimo vas k vpisu na seminar Refleksije sodobne umetnosti: Seminar sodobnih scenskih umetnosti, ki bo v študijskem letu 2008/2009 potekal pod naslovom SEDANJOST, SPOMIN, ZGODOVINA: Sodobne scenske umetnosti in uprizarjanje zgodovine. Seminar, ki poteka že osmo leto zapored, bo sestavljen kot sklop internih in javnih predavanj ter štirih delavnic. Vpisani študentje bodo sodelovali v internem seminarju in delavnicah, javna predavanja pa so odprta za vse zainteresirane.
Kadar želimo zamejiti, izpostaviti, opisati ali umestiti aktualno umetniško prakso, pogosto rečemo ali napišemo, da je nekaj sodobno. Toda kaj zmuzljiva širina tega izraza označuje, kaj pomeni? Foucault pravi, da povečanje vidnosti oziroma pogostosti nekega izraza razkriva neke vrste tesnobo, nakazuje neko temeljno krizo. V seminarju se bomo ukvarjali prav z različnimi vidiki sodobnosti scenske umetnosti v zadnjih desetih letih in jo skušali umestiti v zgodovinske kontekste. V predavanjih in delavnicah bomo predstavili različne umetniške projekte in gibanja, ki se nanašajo na realne/možne zgodovinske dogodke, na spregledane in nevidne umetnostne prakse. Reflesije sodobnih umetnosti bodo v sezoni 2008/2009 namenjene zgodovinjenju scenske umetnosti in so del Maskine platforme za teoretsko in umetniško raziskavo zgodovine sodobnih scenskih umetnosti ARTHIV.

Seminar sestavljajo javna predavanja v Cankarjevem domu, interna predavanja in seminarsko delo pod vodstvom dr. Bojane Kunst in štiri delavnice.

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si