Naročilnica

SUBPOETICS: Generiranje materiala za samostojne in skupinske nastope

15.06.2011 |

24. - 26. junij 2011
Gledališče Glej, Gregorčireva 3, Ljubljana

DELAVNICA

Gledališče Glej in Maska (v okviru Seminarja sodobnih scenskih umetnosti) med 24. in 26. junijem 2011 v Gledališču Glej organizirata intenzivno delavnico za igralce in performerje. Delavnica bo potekala pod vodstvom dr. Setha Baumrina. Subpoetiko sta na podlagi metodologije Stanislavskega razvila Torgeir Wethal in Roberta Carerri (predstavnika gledališča Odin / Odin Teatret).

Subpoetika je tehnika, ki igralcem omogoča oblikovanje in uporabo treh vzporednih linij znotraj odrske situacije: fizično, vokalno ter t. i. »pod-linijo«. Z njimi bi naj igralec dosegel celostno in večplastno oblikovanje tekstualnega (izgovorjave in interpretacije, ki je na eni strani intimna / osebna in na drugi javna). Udeleženci delavnice bodo pod vodstvom mentorja raziskovali načine, kako ponotranjiti, pozunanjiti, skrčiti in razširiti tekste in kako jih preplesti v skupinskem kot tudi solo nastopu.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Dr. Seth Baumrin je že več kot dvajset let visokošolski predavatelj, deluje pa tudi v poklicnem gledališču v New Yorku. Njegovo raziskovalno področje so povezave vohunstva in uprizoritvenih umetnosti v Vzhodni Evropi. Delal je tudi v razvojnem izobraževanju na City University of New York in v različnih učnih centrih na Manhattnu.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:
Delavnica je fizično zahtevna, zato jo priporočamo predvsem študentom igre ter profesionalnim igralcem vseh starosti. Pričakuje se obvladovanje vokalnih tehnik v gledališču ali glasbi in/ali poznavanje gibalnih tehnik (pantomime, plesa ali športnih disciplin).

Lahko pa se je udeležite tudi kot opazovalci.

Število mest je omejeno (največ 12 oziroma najmanj 8 udeležencev)

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si