Naročilnica

Program

O PROGRAMU SEMINARJA

Predavanja bodo potekala od 13. novembra 2006 do 14 maja 2007. Potekala bodo ob ponedeljkih v Cankarjevem domu, predvidoma v dvorani M3/4 (možne tudi spremembe) in sicer med 19. in 22. uro. Seminar je sestavljen iz ponedeljkovih internih terminov (48 ur ali 12 terminov) pod vodstvom treh mentorjev: mag. Alda Milohniča (november, december 2006), režiserja in teoretika Emila Hrvatina (januar, februar 2007) in doc. dr. Bojane Kunst (april, maj 2007) ter javnih predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov (11 terminov). Poleg tega bodo slušatelji lahko sodelovali v treh teoretsko-praktičnih delavnicah (70 ur), ki se bodo ukvarjale z različnimi vidiki dramaturškega dela in tem v sodobnih scenskih umetnostih.

Predavali bodo:
- Marko Peljhan, intermedijski umetnik in redni profesor na Univerzi v Kaliforniji
- Apolonija Šušteršič, umetnica in profesorica na Kraljevi univerzi v Stockholmu
Maja Breznik,  zasebna raziskovalka, docentka za področje kulturne zgodovine.
- Boyan Manchev, gledališki teoretik in profesor na Univeri v Sofiji
- Inke Arns, profesorica na Univerzi v Amsterdamu, dramaturginja in avtorica številnih knjig s področja umetniških strategij
- Maaike Bleeker, dramaturginja in profesorica na Univerzi v Amsterdamu
- Thomas Plischke, plesalec in koreograf, sovoditelj Frankfurter Kuche,
- Ramsay Burt, teoretik sodobnega plesa in profesor na Kraljevi akademiji v Londonu.
- Bojana Kunst, raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, avtorica knjige Nevarne povezave (2004) in sourednica zbornika Sodobne scenske umetnosti (2006).
- Igor Štromajer, intermedijski umetnik in osnovalec virtualne baze Intima (www.intima.org)
- Mark Franko, plesalec in koreograf iz ZDA


Interne seminarje bodo vodili:
- Mag. Aldo Milohnič, raziskovalec na Mirovnem inštitutu in sodelavec Maske, specialist za povezavo političnih in umetniških strategij
- Emil Hrvatin, režiser in gledališki teoretik, direktor zavoda Maska
- Bojana Kunst, raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, avtorica knjige Nevarne povezave (2004) in sourednica zbornika Sodobne scenske umetnosti (2006)

Delavnice bodo potekale v začetku januarja / konec februarja / in sredini aprila 2007.
- Igor Štromajer, intermedijski umetnik in osnovalec virtualne baze Intima (www.intima.org)
- Mark Franko, plesalec in koreograf iz ZDA
- Clementine Deliss, vizualna umetnica iz Francije

Če vas zanima spoznavanje sodobne scenske umetnosti, odkrivanje vloge sodobnosti v njej in povezav med praktičnim in teoretskim delom, lahko svoje znanje poglobite ob pomoči vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov. Seminar je tudi odlična priložnost za spoznavanje aktualnega dogajanja v sodobnih scenskih umetnosti, ki so kot žive umetnosti vedno v bitki s časom pozabe. Seminar je namenjen študentom različnih humanističnih in umetniških smeri, že delujočim avtorjem in vsem drugim, ki bi radi poglobili svoje znanje. Seminar je obenem namenjen predstavitvi nekaterih predavateljev magistrskega programa Študije sodobne umetnosti, ki ga načrtujemo v okviru Univerze v Novi Gorici in ZRC SAZU ter povezavi s partnerskimi univerzami (Dartington, Rotterdam, Girona, Vilna) v študijskem letu 2007 / 2008.

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si