Naročilnica

Ali produkcija pleše avtonomno? 1.

04.06.2007 |

Osrednja tema tokratne revije Maska se sprašuje Ali produkcija pleše avtonomno? V njej začenjamo debato o razmerah za produkcijo umetnosti z željo, da odpremo dialog za rešitev nemogočega stanja, ki obvladuje to polje. V njej objavljamo obsežna intervjuja s producentkami sodobnih scenskih umetnosti v neodvisnem sektorju in s predstavnikom Ministrstva za kulturo RS. Z njima želimo spodbuditi premislek o nujnem udejanjenju fleksibilnejših produkcijskih odnosov in kulturne politike, ki bodo ščitili pravice in potrebe heterogenih pogledov na sodobno umetniško produkcijo in njihov soobstoj. V ostalih rubrikah revije med drugim lahko preberete intervju s kolektivom Les SlovaKs, refleksijo 3. slovenskega plesnega festivala plesa Gibanica in dva manifestativna zapisa o gverilski produkciji gledališča.

Cena dvojne številke: 6 EUR
Cena vključuje DDV. Poštnina ni vključena v ceno.
Slovensko-angleška izdaja.

AKCIJSKI PAKET
Poletna številka revije bo skupaj s prejšnjo izdajo revije Maska – Ali produkcija pleše avtonomno? I. na voljo po posebni akcijski ceni 10 €. Paket revij lahko kupite v pisarni Zavod Maska na Metelkovi 6 Ljubljana.

Številki Maske 105-106 je dodana priloga »Coresspondances«, nastala v sodelovanju z dunajskim Tanzquartierjem, s katero je Tanzquartier Dunaj obeležili petletnico obstoja programa artist in residence za umetnike iz Južne in Jugo-vzhodne Evrope. V njej umetniki, udeleženci rezidenčnega programa tematizirajo in reflektirajo svoje odzive na tovrstne programe.

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si