Naročilnica

Ali produkcija pleše avtonomno? 2.

24.08.2007 | V novi številki revije Maska – Ali produkcija pleše avtonomno? II. nadaljujemo problematiziranje stanja produkcijskih pogojev sodobne umetnosti. Tokrat predstavljamo besedila, ki obravnavajo praktične primere delovanja produkcijskih pogojev v domačem in mednarodnem kontekstu in kažejo, kakšni odnosi definirajo današnje stanje v polju umetnosti in kulture. V osrednji rubriki revije med drugim objavljamo prispevke Primoža Jesenka o stanju slovenskega gledališča, Petje Grafenauer Krnc, ki obravnava problematiko Muzeja sodobne umetnosti v Ljubljani, Tomaža Zaniuka s prispevkom o politizaciji produkcijskih pogojev na primeru zaprtja Art centra Središče na Goričkem ter refleksijo plesalke Elanor Bauer o stanju sodobnoplesne skupnosti v Bruslju. V novi Maski lahko preberete kritični prispevek Suzane Milevske o razstavi Documenta 12, intervju z dobitnikoma nagrade OHO Luizo Margan in Miho Preskerjem ter pogovor s plesnim zgodovinarjem Markom Frankom.

Reviji je tokrat priložena dvojezična slovensko-hrvaška brošura o Radetu Pregacu, gledališkemu režiserju, igralcu, dramatiku, publicistu in prevajalcu, ki je leta 1921 ustanovil revijo Maska in bil tudi urednik prvega letnika revije.
Brošura, ki jo je uredila Marjana Mirković, je kot prvi zvezek izšla v okviru projekta Slovenski prispevek županijski dediščini, katerega avtor je Slovenska informativna točka Si-T (s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu), nosilca pa Svet slovenske narodne manjšine Primorsko-goranske županije z Reke in Slovensko kulturno društvo Snežnik iz Lovrana.

Cena dvojne številke: 6 EUR
Cena vključuje DDV. Poštnina ni vključena v ceno.
Slovensko-angleška izdaja.


AKCIJSKI PAKET
Poletna številka revije bo skupaj s prejšnjo izdajo revije Maska – Ali produkcija pleše avtonomno? I. na voljo po posebni akcijski ceni 10 €. Paket revij lahko kupite v pisarni Zavod Maska na Metelkovi 6 Ljubljana.

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si