Naročilnica

MARINA GRŽINIĆ- MAUHLER (ur.), STELARC (2002, SOZALOŽNIŠTVO Z MKC MARIBOR)

08.09.2006 |

Knjiga s podnaslovom Politična proteza in vednost telesa je tudi v svetovnem merilu prva izčrpna monografija o Stelarcovem delu. Čeprav so na voljo številni katalogi, besedila ter vizualne in besedilne reference, doslej še ni bila objavljena niti ena knjiga, ki bi bila v celoti posvečena Stelarcu.

V pričujoči knjigi so zbrani in popisani vsi najpomembnejši Stelarcovi projekti, skupaj s številnimi estetskimi in zgodovinskimi mnenji o njih, tu so objavljena Stelarcova temeljna besedila ter evidentirani njegovi zgodovinski posegi v telo, nove medije, virtualna okolja in telematske umetnosti.

V knjigo nas uvedejo pomembna Stelarcova besedila, ki jim sledijo podrobna vizualna in besedilna predstavitev njegovih ključnih projektov. Knjiga prinaša eseje o Stelarcovem delu, ki so jih napisali Arthur in Marilouise Kroker, Timothy Murray in Marina Gržinić.

Knjiga je teoretski, filozofski in kritiški vpogled v Stelarcovo delo, njegove prelomne, zgodovinske in v prihodnost zazrte vizije telesa, novih tehnologij. Knjiga vzpostavlja temelje za manifest-testament Stelarcove produktivne, inventivne in pionirske investicije oziroma pristopa k umetnosti novih medijev.

TRANSFORMACIJE 08
Slovensko - angleška izdaja.
Redna cena: 15.52 EUR
25 % popust za naročnike Maske: 9.29 EUR
Cena vključuje DDV. Poštnina ni vključena v ceno.

cela vsebina

Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si