Naročilnica

Pogovor o knjigi

Pogovor o relacijski estetiki in slovenski umetnosti
Pogovor na temo knjige Nicolas Bourriaud, Relacijska estetika in Postprodukcija, ki ga bo vodila Martina Vovk. V pogovoru bodo sodelovali Jože Barši (ALUO), Miha Horvat (Son:DA), Bojana Kunst, Beti Žerovc in Tadej Pogačar.

Torek, 18. marec ob 20. uri / Galerija ŠKUC, Stari Trg 21, Ljubljana

Bojana Kunst
je doktorica filozofije. Dela kot raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani (Oddelek za sociologijo) in je docentka za estetiko in filozofijo kulture na Primorski univerzi v Kopru. Je članica uredništva revije Maska in voditeljica Seminarja sodobnih scenskih umetnosti.

Jože Barši je arhitekt in kipar, zaposlen na ALUO kot profesor kiparstva. Leta 1995 je razstavljal na Istanbulskem bienalu, leta 1997 pa je bil predstavnik Slovenije na Beneškem bienalu. Sodeloval je na številnih domačih in mednarodnih razstavah.

Beti Žerovc je umetnostna zgodovinarka, ki ze dlje časa sistematično raziskuje in analizira fenomen kuratorstva. Leta 2007 je doktorirala z disertacijo Umetnost kuratorjev: Vloga kuratorjev za sodobno umetnost.

Miha Horvat (Son:DA) Projekt Son:DA predstavlja eksperimentiranje in preučevanje zvoka, prostora, gibljivih in statičnih slik. Avtorja sta sodelovala na mnogih razstavah in festivalih tako doma kot v tujini in dobitnika priznanja Zlata ptica 2006 na področju vizualnih umetnosti

Tadej Pogačar je l. 1993 ustanovil P.A.R.A.S.I.T.E. Muzej sodobne umetnosti, v letu 1997 pa Galerijo P74. Sodeloval je na številnih mednarodnih prireditvah in razstavah mdr. na Bienalih sodobne umetnosti v Benetkah, Istanbulu, Pragi, Tirani in Sao Paulu

Martina Vovk je podiplomska študentka antropologije likovnih praks na ISH  v Ljubljani in asistentka - mlada raziskovalka na UP ZRS. Ukvarja se tudi s kritiškim pisanjem o sodobni slovenski in tuji vizualni umetnosti.

Pogovor je del projekta What to Affirm? What to Perform?, ki nastaja v sodelovanju z Tanzquartier Dunaj, Nacionalnim centrom za ples, Bukarešta in Centrom za dramsko umetnost iz Zagreba. Projekt sofinancira fundacija Allianz. http://www.allianz-kulturstiftung.de/


Maska, zavod za založniško, kulturno in producentsko dejavnost
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: (01) 431 31 22
        (01) 431 53 48
Fax.: (01) 431 31 22
info@maska.si